Et rent uddannelseshattrick

Hvert år udpeger arbejdsgiverne fordelsuddannelser inden for områder, hvor de forventer et særligt stort behov for arbejdskraft. Arbejdsgiverne har samtidig tilkendegivet en kollektiv forpligtelse til at oprette praktikpladser til de elever, som har gennemført GF2 blandt fordelsuddannelserne. I den forbindelse er både virksomheder, elever og skoler alle vindere

Hvert år udpeger arbejdsgiverne fordelsuddannelser inden for områder, hvor de forventer et særligt stort behov for arbejdskraft. Arbejdsgiverne har samtidig tilkendegivet en kollektiv forpligtelse til at oprette praktikpladser til de elever, som har gennemført GF2 blandt fordelsuddannelserne.

Det er ingen hemmelighed, at arbejdsmarkedet råber på fagudlært arbejdskraft. Både fordi de mangler arbejdskraften nu, og fordi de forudser, at de kommer til at mangle den de kommende år. Derfor er arbejdsgiverne gået sammen om at sætte fokus på de uddannelser, der giver gode muligheder for praktikpladser efter endt forløb på erhvervsskolernes grundforløb 2 (GF2).

Alle vinder

Virksomhederne får den arbejdskraft, de har brug for. Eleverne får en uddannelse, der er tæt på virkeligheden, og som de kan bruge med det samme. Skolerne får mulighed for at tilbyde erhvervsrelevante uddannelser.

Ud af de 33 fordelsuddannelser, der er udpeget for 2017, er nogle af de uddannelser, hvor der er rigtig gode praktik- og jobmuligheder: Automatik- og proces, elektronik- og svagstrøm, karrosseri, chauffør, VVS-energi, smed, lastvognsmekaniker og køletekniker.

Kickstart karrieren og skab det gode liv

For de elever, som er i tvivl om valg af uddannelse eller om, hvordan de skal komme videre, er det bare om at tjekke ind på skolernes hjemmesider - tilmelding til næste GF2-forløb har deadline den 31. maj.

Der er så mange muligheder for de elever, som vælger en erhvervsuddannelse, fx at vælge præcis den uddannelse, som den enkelte elev har evner for og brænder for. Uddannelserne giver også eleverne mulighed for at læse videre, hvis de har lyst til det. Og for de elever, som kan lide at rejse, er der mulighed for et-to semestre i udlandet under uddannelsen.

Det bedste er, at når eleverne er færdiguddannede, er der rigtig gode jobmuligheder, eller de kan vælge at starte deres egen virksomhed. Kun fantasien sætter grænser.

-hawin

 

 

Faktaboks

 

Automatik- og procesuddannelsen

På uddannelsen arbejder du med maskiner, der styrer processer. Du beskæftiger dig med automatik, som findes i bl.a. rulletrapper, elevatorer og maskiner til produktion.

Elektronik- og svagstrømsuddannelsen

På uddannelsen fremstiller og reparerer du elektronisk udstyr. Du lærer fx om udstyr til radio, tv, pc og tele eller hospitalsteknisk udstyr. Du får undervisning i måleinstrumenter, som bruges til arbejdet.

Karrosseriuddannelsen

En karrosseritekniker reparerer skader på biler. På skolen lærer du at reparere, fremstille og tilpasse nye pladedele til biler.

Køletekniker

En køletekniker arbejder med køle- og klimaanlæg. På skolen lærer du om de forskellige anlæg, hvordan de sættes op og vedligeholdes.

Lastvognsmekaniker

En lastvognsmekaniker reparerer skader og laver serviceeftersyn på lastbiler og påhængsvogne. På skolen lærer du en masse om moderne biler med en totalvægt over 3.500 kg.

Smed

En smed arbejder med metal. På skolen lærer du om de forskellige typer af metal, og hvordan de kan formes.

Vejgodstransportuddannelsen

En chauffør kører lastbil, kranbil og tankvogn. På skolen får du træning i at køre og får viden om, hvordan du efterser og passer store biler.

VVS-energiuddannelsen

Som vvs-uddannet arbejder du med vand, varme, gas og ventilation. Du kan specialisere dig inden for flere forskellige områder, herunder varme, sanitet, tagdækning og ventilation.

 

18/4 2017
  • Plastic Change: Nordisk rapport undervurderer plastikforurening

    Plastic Change: Nordisk rapport undervurderer plastikforurening

    andet ›For nylig blev en ny nordisk rapport om verdens plastikforurening præsenteret i forbindelse med FN´s 78. generalforsamling i New York, men rapporten mangler de nødvendige løsninger, mener miljøorganisationen
  • Forbrugere interesseret i CO2-neutral hjemmelevering

    Forbrugere interesseret i CO2-neutral hjemmelevering

    andet ›Descartes Systems Group har udgivet sin nye globale forbrugerrapport. Blandt de norske respondenter er 57 procent interesserede i CO2-neutral hjemmelevering, mens kun 17 procent mener, at det er vigtigt, at leveringerne sker med elkøretøjer
  • Nu kan du pante tæt på genbrugspladsen i Næstved

    Nu kan du pante tæt på genbrugspladsen i Næstved

    andet ›Dansk Retursystem åbner og tester en pantstation ved siden af AffaldPlus’ genbrugsplads i Næstved
  • Affald fra showroom bliver genanvendt

    Affald fra showroom bliver genanvendt

    andet ›Körber Supply Chain i Arden lancerer et nyt initiativ med fokus på genanvendelse af store mængder affald fra deres showroom, der ellers ville være blevet destrueret. I samarbejde med den landsdækkende miljøvirksomhed, Marius Pedersen, vil Körber nu tackle denne udfordring
  • Pop-up emballagemesse stiller skarpt på forbrugerindflydelse

    Pop-up emballagemesse stiller skarpt på forbrugerindflydelse

    andet ›Torsdag den 14. september inviterer Scanpack Pop-up 2023 til engdagssmesse i Göteborg under overskriften: Forbrugernes påvirkning/indflydelse på udviklingen af emballage. Dagen byder på oplæg og debatter om bl.a. hvordan forbrugerne agerer i købsøjeblikket, hvilken rolle, emballagen spiller og hvordan producenter kan opnå kundeloyalitet samtidigt med øgede miljø- og bæredygtighedskrav
  • Skæve, frasorterede grøntsager opgraderes til plantebøffer

    Skæve, frasorterede grøntsager opgraderes til plantebøffer

    andet ›Med lige knap 15 mio. kr. i tilsagn og en gammel, asiatisk fermenteringsteknik vil GUDP-projektet SOLID-PRO give frasorterede grøntsager en ny chance for at blive et eftertragtet og klimavenligt måltid
  • Michael Bayer Thomsen bliver ny formand for klimapartnerskabet for produktionsvirksomheder

    Michael Bayer Thomsen bliver ny formand for klimapartnerskabet for produktionsvirksomheder

    andet ›Den nye formand, som er udpeget af regeringen, bliver medlem af Grønt Erhvervsforum, som på vegne af sektoren leverer input og rådgivning til regeringen om den grønne omstilling. Michael Bayer Thomsen, bestyrelsesformand i Letbek og næstformand i Plastindustrien overtager fra CEO i Danfoss, Kim Fausing
  • Lukket plastkredsløb til genanvendelse af plastemballage går på vingerne

    Lukket plastkredsløb til genanvendelse af plastemballage går på vingerne

    andet ›Emirates introducerer i denne måned et nyt tiltag for at håndtere luftfartsselskabets millioner af plastbakker, skåle, emballage til snacks og madvarer m.m. ombord. Fremover vil de mange typer af plastik blive håndteret lokalt og genanvendt til nye skåle, bakker og flasker i stedet for at blive kasseret